Pastai cu aripioare de pui la tigaie

de x_plane in Pui, 28 Oct 2011 | 8243 vizualizari

 

Prima data cand am mancat pastai a fost la bunica acasa...tin minte ca erau atat de bune incat nu te puteai opri din mancat :). aici in grecia nu exista sanse sa gasesc asa minunatie de pastai ca acasa dar am incercat sa ma descurc cu ce am avut...sper sa placa tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pastai
  • 400 gr aripioare de pui
  • 2 ardei capia medii ca marime
  • o ceapa mare sau 2 mai mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura de bulion (80 gr aprox.)
  • 100 ml de ulei
  • sare-piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu aripioare de pui la tigaie:

Se toaca ceapa si usturoiul (mie imi plac tocate marunt) se pun la calit in uleiul incins in prealabil.Cand ceapa devine sticloasa se "arunca" in tigaie si ardeii capia taiati pai si bulionul.Se calesc toate pentru inca 3-4 minute dupa care adaugam pastaile. Pentru a le ajuta sa fiarba eu am pus si o cana de apa in care am "strecurat" 2 lingurite de concentrat de legume).Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mediu spre mic pana se patrund bine bine pastaile(la mine a durat in jur de 30 de minute).

In timp ce asteptam pastaile,intr-o alta tigaie rumenim bine aripioarele impreuna cu putina sare si putin piper(eu am cumparat din acelea congelate prajite in prealabil...dar desigur nu se compara cu cele proaspete). Aripioarele se scot cand sunt gata si se pun la "zvantat" pe prosop de hartie.Cand pastaile s-au patruns bine punem si aripioarele in tigaie si potrivim de sare si piper. Se lasa totul la foc mediu fara capac pentru ca vrem ca sosul in care au fiert pastaile sa scada pentru inca 10 minute.Se ia de pe foc se adauga mararul si mancarea dumneavoastra este gata.

Si pastaile si aripioarele merg de minune cu mamaliguta si mujdei de usturoi asa ca va recomand sa nu lipseasca nici acestea de pe masa :P.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Adaugati un cub de unt (50-60 de gr) cand se calesc legumele...sporeste savoarea mancarii,desi e minunata si fara.

2

Un pahar de vin adaugat odata cu aripioarele deasemenea va spori gustul mancarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu aripioare de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Lory_Lore 1

09.11.2011, 19:24

www.top-shopping.ro - de aici puteti achizitiona tigaia Hot Pan, Dry Cooker si multe altele pentru bucatarie

diaconta 1

20.08.2012, 08:36

La multi ani Ionut ai cam uitat de noi

diaconta 1

20.08.2013, 08:59

La multi ani tinere vad ca te-am felicitat si anul trecut dar ai uitat de noi

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne de pui